• November 29, 2022

Farm Jasmine

Farmer’s Jasmin, også kendt som Philadelphus, er en rigt blomstrende prydbusk med smukke cremede hvide blomster, der også dufter vidunderligt.

Generel
Farmer’s Jasmine begynder at blomstre i maj og er en yndlingsbusk i vores haver for sine smukke hvide eller cremede hvide blomster og søde duft. Når løvfældende busk er for tæt på soveværelsesvinduet, kan den søde lugt endda holde dig fra at sove. Planten kan blive op til 2,5 meter høj.

Farmer’s Jasmine er en løvfældende busk af skjærbrækfamilien, hvoraf der findes mange kultivarer. Disse er resultatet af krydsninger mellem forskellige arter. De smukkeste hybrider kommer fra den franske planteskole ‘Lemoine’. Det er en nem busk, der tilpasser sig alle slags situationer, selv når den dyrkes i halvskygge og på dårlig jord. Luftforurening kan ikke skade ham.

Beg og planter
Farmer’s Jasmin stiller ingen særlige krav til jorden. Den blomstrer bedre i solen end i halvskygge. Du kan plante busken om efteråret eller det tidlige forår. Ved plantning tilsættes ekstra organisk gødning ved roden.

Beskæring Farm Jasmine
For at forhindre, at jasminen bliver vild, kan du beskære de grene, der har blomstret.

Farmer’s Jasmine, også kendt som Hiladelphus, har en vidunderlig sød duft

 

Typer
En almindelig art i vores land er den europæiske Philadelphus coronarius med vidunderligt duftende enkeltblomster. Philadelphus mycrophyllus er den amerikanske art. Krydsning af de to resulterede i de såkaldte ‘Lemoine-hybrider’. En af disse er P. ‘Avalanche’, en 2 m høj busk med overhængende grene.
En Philadelphus fra Japan er der P. subcanus var. magdalenae, en busk, der kan blive 4 m i højden med overhængende grene.
Almindelig i vores haver er Philadelphus virginalis hybriderne, der blomstrer rigeligt med halvdobbelte, hvide, duftende blomster.
De mindre arter omfatter P. ‘Dame Blanche’ og P. ‘Albatre’. En dværgeart er P. ‘manteau d’Hermine’. Denne busk bliver bred til 1,5 m og når 0,75 m i højden. Blomsterne er halvt eller helt dobbelte og cremehvide.
Philadelphus Lemoinei er velegnet til hæk. Bladene er små, enkelte og hvide, og de dufter lækkert!
En helt speciel art er P. purpurascens, en bredgrenet, op til 2 m høj busk med enkelte blomster, der har et puperfarvet bæger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *