• November 29, 2022

De bedste planter til altanen

Vender din altan mod nord, øst, syd eller vest? Med de rigtige planter kan du skabe en grøn (eller farvet!) oase til hver altan.Det kan virke umuligt, men det er nemt at opnå. Vi giver dig et overblik over, hvilke planter der er bedst placeret på din altan.

På en forholdsvis lille overflade kan der gøres mere med planter, end man ser ud ved første øjekast. Før du køber en plante, er det godt at overveje placeringen af ​​altanen. En altan, der har skygge dagen lang, kræver en anden beplantning end en altan, der står i solen hele dagen.

Altanen mod nord
En nordvendt altan har skygge hele dagen lang. Det betyder, at der ikke må placeres planter, der kan lide at være i solen. Der er et stort udvalg af skyggeplanter, der også gør sig godt på altanen. Når du planter krukkerne, skal du tage højde for, at overskydende vand nemt kan drænes af. Hvis jorden er fugtig for længe, ​​kan planterødderne rådne, med alle dets konsekvenser.

Planter, der egner sig til et sted mod nord, er: Begonia, Spring Seed, Bergenia, Hosta, Camelia, Skimmia, Ivy og Fuchsia.

kamelia, plante, altan, nord

På vest
En vestvendt altan vil blive meget mere påvirket af vind. Det er vigtigt, at der bruges store brede urtepotter til planterne. Disse vil blæse mindre hurtigt over, når der er meget vind. Det er godt at vælge robuste, stærke og lavtvoksende plantearter, der kan modstå et vindstød. Et ordentligt sikret espalier eller sivmåtte langs balustraden kan bryde den værste vind.

Planter, der egner sig til et sted mod vest, er: Stedmoderblomster, Skovsyre, Pulmonaria (Lungeurt), Svinegræs, Buksbom, Laurbær og Nakkelilje.

Violiner, altan, vest

På syd
En sydvendt altan har masser af sol. Det betyder, at der skal gives meget vand. Dette bør gøres to gange om dagen på en varm solskinsdag. Små potter tørrer hurtigere ud end de store sorter. For at forhindre fordampning af vand er det bedst at bruge plastik eller glaserede potter. Hvis vanding to gange om dagen tager for lang tid, bør du overveje at købe et automatisk vandingssystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *